Flors de Bach

Bach

Les Flors de Bach formen part de l’anomenada Naturopatia vibracional o energètica i estan reconegudes per l’OMS des de 1976.

Aquest sistema terapèutic va ser desenvolupat pel dr. Edward Bach pels volts de 1930 i es basa en l’existència de malalts i no de malalties. Per al dr. Bach, tota malaltia té el seu origen en sentiments i actituds negatives que bloquegen la nostra energia vital. En d’altres paraules, les emocions tenen un profund efecte en la nostra salut.

El dr. Bach considerava que, durant la seva etapa com a metge alopàtic només eliminava els símptomes i no les causes de la malaltia, la part emocional. A més a més, es va adonar que no totes les persones reaccionaven al mateix tractament davant la mateixa simptomatologia. Per tot plegat, va centrar-se en tractar la persona i no la malaltia. Alhora que ho feia de la manera més natural possible, amb essències florals.

Quan parlem de les flors de Bach, parlem de l’essència de la flor, del seu camp vibracional, que ens ajudarà a equilibrar, de forma natural i harmònica, els diferents plans humans: mental, emocional, físic i espiritual. Aquest equilibri és la clau de la nostra salut.

Podem afegir que la seva forma de funcionar no és atacar la disfunció que volem treballar, ans el contrari, les flors de Bach eleven la nostra vibració i provoquen que la disfunció es desfaci com un floc de neu sota el Sol.

Pel que fa al nombre d’essències, n’hi ha 38 , que es poden prendre soles o unides en una fórmula harmonitzada, amb un màxim de 7 essències diferents per fórmula. A més a més, tenim el remei de rescat, potser més conegut pel nom original, Rescue Remedy, fórmula creada pel propi dr. Bach i que treballa les situacions de crisi.

Les flors de Bach es divideixen en 7 grups per tal de treballar les 7 manifestacions de la manca d’harmonia anímica o emocional: grup de la por, grup de la incertesa, grup del desinterès, grup de la solitud, grup de la susceptibilitat a influències i opinions, grup de la desesperació i, finalment, grup pel patiment envers els altres.

  1. El grup de la por.
  2. El grup de la incertesa.
  3. El grup del desinterès.
  4. El grup de la solitud.
  5. El grup de la susceptibilitat a les influències i les opinions.
  6. El grup de l’abatiment i la desesperació.
  7. El grup del patiment envers els altres.

En aquest punt és on entra el terapeuta i la inevitable entrevista prèvia, que pot variar la seva durada en funció de cada cas. Durant l’entrevista veurem quins són els aspectes a treballar i la prioritat si n’hi ha més d’un. No podem oblidar que és tan o més important saber què volem treballar com l’ordre en què ho hem de fer. Per exemple: si ens trobem amb algú que s’ha creat una cuirassa per amagar la seva debilitat, primer haurem de treballar la debilitat i després treure la cuirassa. Si ho fem a l’inrevés, li podem agreujar el problema.

Per altra banda, l’entrevista ens servirà per saber què busca la persona que ve a nosaltres, per a què vol treballar-se amb flors de Bach. Busca fer tot un procès? Busca alguna cosa puntual? Es troba en un moment d’urgència?

Tothom. Les flors de Bach són segures per a homes, dones, joves, ancians, nens i nadons. Sense oblidar que també són aptes per a animals i plantes. Tot i que poden generar un cert malestar a l’inici, quan comencen a treballar.

Per altra banda, les flors de Bach són aptes per a ús oral i cutani. Generalment, són emprades per via oral, però també es poden aplicar a la pell, directament o en forma de cremes.

Sí, de fet, jo les empro paral·lelament a la hipnosi. Recordem que les flors de Bach són totalment naturals, es poden compaginar amb d’altres tractaments o entendre-les com a eina coadjuvant en el procés.

En el meu cas, a Espai Hipnòtic, les empro, per una banda en solitari, com a teràpia principal. Per l’altra, com a suport a la hipnoteràpia, per tal de seguir treballant entre sessions. També podem acompanyar la teràpia floral amb sessions de reiki o massatge relaxant, per tal d’ajudar a alliberar les emocions i augmentar el teu benestar.

No, també treballen el cos físic. Per exemple, Star of Bethlehem treballa els traumes, que poden físics o emocionals. Alhora que treballa la part física a partir de la part emocional perquè a tota malaltia física se li associa una emoció negativa.

Gens ni mica, sobretot si tenim present que la aportació econòmica inclou la visita del terapeuta i un o dos flascons de flors de Bach. Generalment, les visites poden ser puntuals per a treballar aspectes puntuals o, aproximadament, cada tres setmanes si es tracta de treballar aspectes més profunds o fer un procés floral.

Sí, la teràpia floral funciona igual de bé tant si hi creus com si no perquè eleva la teva vibració. És per això que és adient per a nens, animals i plantes. Malgrat tot, no podem oblidar que el resultat pot no ser l’esperat. Cosa que es pot donar perquè la persona es resisteixi al canvi, perquè la fórmula no sigui la correcta o perquè les expectatives o demandes siguin massa elevades i la persona no s’adoni dels canvis. Les flors van fent la seva feina, el seu camí, i hem de prendre consciència dels canvis que es vagin produint en el nostre estat o comportament.

Una petita mostra:
– Ansietat,
– Esgotament físic o mental,
– Aprenentatge,
– Exàmens,
– Depressió,
– Por,
– Timidesa,
– Traumes,
– Preocupació,
– Sexualitat,
– Autoestima,
– i un llarg etcètera.

Fes la teva consulta o demana cita: info@espaihipnotic.cat / 657323650 (també whatsapp)

Lloc web: www.espaihipnotic.cat

Bloc: www.hipnosisantcugat.blogspot.com

Facebook: www.facebook.com/RamonGuardiaHipnosi

Instagram: https://instagram.com/ramon_espaihipnotic.cat

Google+: https://plus.google.com/+RamonGuardiaHipnosiBCN