Tots coneixem la por, però la por no sempre és igual ni ens afecta de la mateixa manera, per aquest motiu tampoc no podem emprar el mateix remei per a diferents tipus de pors. El dr. Bach va dividir els seus remeis florals en 7 grups i un d’ells, el primer, és el grup dedicat a la por o, més ben dit, a les pors.

Aquest grup de les pors el formen 5 essències florals: Rock Rose, Mimulus, Red Chestnut, Cherry Plum i Aspen. Cadascun d’aquests remeis actua sobre un tipus de por i cada por la podem diferenciar d’una altra per com es manifesta, en ocasions, d’una manera inconscient. Reconèixer les pors i superar-les és un pas important en el camí de l’autocuració.

ROCK ROSE (Heliantem):

És un remei d’urgència que ens aporta valor i comprensió davant el pànic, davant situacions que ens duen al límit.

La por a la qual ens referim amb Rock Rose és aquella que ens paralitza, que no ens permet fluir i adaptar-nos a la situació. És una por irracional que bloqueja l’energia en el plexe solar i que el Rock Rose s’encarrega d’elevar a la ment, tot permetent-nos comprendre la por i racionalitzar el fet.

Per contra, també ens podem trobar Rock Rose que siguin contrafòbics i visquin al límit.

Aquesta por es manifesta amb paràlisi, tremolors incontrolables, taquicàrdies o qualsevol situació originada per un shock fruit del pànic. També es recomana amb les fòbies, malsons, estrenyiment o diarrees, sudoració excessiva de les mans i intoleràncies o al·lèrgies relacionades amb fòbies.

Afirmació: Entenc la situació.

MIMULUS (Mímulus):

Ens aporta confiança davant temors del dia a dia, de la vida quotidiana, aquelles pors que patim en silenci.

En aquest cas la por és una por mental a les coses del món: la malaltia, el dolor, els accidents, la pobresa, la foscor, la soledat, la desgràcia, les fòbies, aquelles pors que ens empresonen. Es pot manifestar amb veu apagada, timidesa, por escènica, al·lèrgies per hipersensibilitat, enúresi, nens que s’amaguen darrera la mare…

La persona que necessita Mimulus se sent incapaç, és tímida que vol passar desapercebuda i pot buscar protectors. Gràcies a l’essència, trobarem la confiança per interactuar amb la vida.

Afirmació: Sento el valor i la força.

CHERRY PLUM (Mirobalà, prunera de fulles vermelles):

Aporta fortalesa mental i confiança davant el descontrol o la por al descontrol. Tanmateix, aquest descontrol pot venir de coses que no volem veure i col·loquem a la nostra ombra, però el cos ho somatitza i ens ho manifesta.

La persona es troba amb la ment sobrexcitada, descontrolada i té por de perdre la raó. L’essència neteja la ment excessivament tensa i ens connecta amb la terra, amb la raó. Alhora, ens aporta pau, calma, sensació de guia i de protecció.

Una qualitat interessant de Cherry Plum és que treballa la polaritat, és a dir, el descontrol i també l’excessiu control, la rigidesa.

És un remei útil en qualsevol tipus de descontrol com  l’enúresi nocturna, l’obsessió complusiva, les adiccions, crisis incontrolades dels nens, la caspa o la dermatits seborreica, conflictes tapats amb agressivitat, epil·lèpsia, descontrols hormonals o endocrins, l’agitació o els tics. També va bé amb persones excessivament controlades, rigides, immòbils, que necessiten un cert grau de descontrol per poder canviar.

Afirmació: Sento el meu ésser equilibrant-se.

ASPEN (Trèmol):

Ens aporta calma i llum davant les pors imprecises i desconegudes per a les quals no trobem una explicació, com aquella sensació que passarà alguna cosa. L’Aspen és com els gats, hipersensible a allò que no veu. 

Està indicat davant pros indefinides, por a la foscor, pors associades a la mort i la religió, por a la nostra part fosca i també en casos e claustrofòbia o agorafòbia. La manifestació d’aquest tipus de por pot ser amb tremolor, pell de gallina o sudoració excessiva. Poden presentar-se durant la nit, amb sensació de presències i dificulten tornar a conciliar el son. 

N’obtindrem confiança per a enfrontar-nos a allò desconegut.

Afirmació: Sento el meu cor ple de força i fe.

RED CHESTNUT ( Castanyer d’Índies vermell):

Ens aporta calma davant la por excessiva envers els altres. Parlem de persones que són incapaces de deixar de preocupar-se pels altres, poden haver deixat de preocupar-se per elles mateixes i pateixen molt anticipant desgràcies que afectin qui estimen. En altres paraules, és la por que senten pel benestar de l’altre, no poden estar bé si l’altre no ho està.

Red Chestnut està indicat per a qui no pot deixar de preocupar-se pels altres, per a qui té una por inconscient a l’abandonament, per a qui ha perdut algú, per a nens que han d’anar a l’escola i han de trencar el vincle amb els pares, per a persones que no saben estar soles. L’essència els ajuda a deixar anar i els individualitza.

Aquest excés de preocupació es pot manifestar en forma de mals de cap, mala circulació, problemes d’estómac, quadres d’ansietat, insomni, obsessió o sobreprotecció .

Afirmació: Irradio pau i optimisme.

Evidentment, aquestes essències es poden associar amb essències de la resta de grups. Per tant, aniré presentant els diversos grups per tal que siguin coneguts i, potser, serveixin per donar un cop de mà a algú. Potser a tu?

El treball amb  flors de Bach es pot complementar a Espai Hipnòtic amb sessions d’hipnosi, de reiki o de massatge, empro diverses tècniques complementant-se les unes amb les altres per mirar de potenciar-ne l’efecte i buscar el teu benestar. 

T’ha servit el text? Vols restablir o millorar el teu benestar? Vols conèixer millor les flors de Bach, la hipnosi, el reiki o el massatge?

Demana cita: 657323650 (també whatsapp) / info@espaihipnotic.cat